Parque Regional de Calblanque, Spania - 27. juni 2012

Vi ferierte siste uken i juni i La Manga, Spania. I løpet av denne uken gikk vi en flott tur i Parque Regional de Calblanque. Nasjonalparken er lett tilgjengelig og ligger i nærheten av La Manga. Vi fulgte skilting og tok av fra hovedveien (avkjørsel 10). Vi kjørte deretter noen kilometer på en steinete, hullete og svært støvete vei  til vi kom til et Visitors Centre. Vi parkerte og startet/avsluttet turen derfra. Turen begynte på grusvei og i starten passerte vi enkelte avsidesliggende hus. Deretter gikk løypen over i sti opp på fjellet der vi blant annet passerte flere nedlagte gruver. På det høyeste punktet langs ruten såg vi utover havet og ned på strendene Playa Calblanque og Playa Negrete. Utsikten var fantastisk flott! 


Løypen vi gikk var en rundtur på ca. 8 kilometer. Selv om vi gikk turen om formiddagen var temperaturen rundt 28 varmegrader. Terrenget i seg selv var ikke tungt å gå i, men varmen gjorde turen litt krevende.










Se videoen som viser dette flotte området i Spania:

Møvigskogen - 10. juni 2012

Denne søndagen ble det rundtur i Møvigskogen i Kristiansand. Vi startet turen fra parkeringsplassen ved Voie kirke og fulgte lysløypen forbi Andre Blandetjønn og over Grønnmyren. Vi fulgte videre stien på østsiden av Buvannet helt til vi kom til sørenden av vannet. Her fortsatte vi videre et stykke før det bar oppover mot Veden (96 moh). Her var det fin utsikt til alle kanter og det ligger også en gravrøys fra bronse- eller jernalderen der.


Turen ned igjen gikk via Øygardsdalen. Vi fulgte merket løype til Møvigknatten. Her var det flere ruiner fra andre verdenskrig. Vi fulgte deretter "Tyskerveien" nordover Donsenheia og tilbake til utgangspunkte ved Voie kirke. 


Rundturen var på ca. 5,5 km i et relativt lettgått terreng. 








Slettehei - 5. juni 2012

Kveldsturen gikk til utsiktstårnet på Slettehei (277 moh) i Kristiansand. Vi kjørte RV 452 og parkerte ved Gruetjønn på Kostøl. Vi gikk innover en grusvei og passerte Fugletjønn og Jordetjønn. Mellom disse vannene går Postveien eller Gamle Vestlandske Hovedvei som den også kalles. Veien gikk innover Takstedalen og vi tok til høyre oppover mot Øygarden. Herfra er det jevn stigning og til tider relativt bratt. Fra Øygarden er løypen merket med røde punkter frem til Slettehei. 


Tårnet på Slettehei ble gjenoppbygd i 1995 og er et av de mest storslagne utsiktspunktene i regionen. Fra det ca. 5 meter høye tårnet har en 360 grader rundskue. Kvadraturen og Byfjorden ligger i sør, Kjevik og Topdalsfjorden mot sørøst, Svalandsheia mot nordøst, Moseidvarden og Ropstadnuten mot nordvest.


Slettehei ligger midt i et flott turterreng og flere løyper går inn mot dette punktet. En kan gå fra Saga i Torridal og fra Lomtjønn i Vennesla. 


Turen vår var ca. 7 km lang og gåtiden var på 1 time 15 minutt.






Skuggenatten - 2. juni 2012


For tredje året på rad deltok vi i turklassen på arrangementet "Skuggenatten opp". Vi startet ved idrettsanlegget i Treungen og fulgte den gamle jernbanelinjen sørover til merket turløype til Skuggenatten. Løypen er merket med blåfarge i form av piler og små punkt på fjellet. 

Den første delen går på grusvei, deretter svak stigning på svafjell. Deretter kommer det lengste og hardeste bratthenget. Etter dette veksler terrenget mellom kortere brattheng og småkuperte/flate partier. Underlaget er for det meste fjell og noe sti. På denne turen opplevde vi svært skiftende værforhold; sol, regn og haglbyger. Svafjellet kan bli svært glatt å gå på når det regner. 

Turen til Skuggenatten (706 moh) er tilsammen ca. 9 km og middels krevende. 


Om arrangementet "Skuggenatten opp":
Dette er et motbakkeløp og et turarrangement som er på 4,4 km en vei. Stigningen er på 456 høydemeter og 70 - 80 % av løpet/turen går på svafjell. "Skuggenatten opp" er løp nr. 2 i NECON Norgescup. I år deltok 130 personer i konkurranseklassen og 250 personer i turklassen. Arrangementet er i regi av Treungen idrettslag.