Gaukåsfjell - 11. august 2012

Vi kjørte fra hytta vår på Gautefall i Nissedal til Fyresdal lørdags formiddag. Målet var topptur til Gaukåsfjell (1048 moh) i Fyresdal kommune.

I Fyresdal stoppet vi på bygdemuseet, som er et fint parkområde i sentrum av bygden. Museet har bygninger og gjenstander fra mellomalderen og fremover, samt flere gravhauger fra hedensk tid. Deretter ruslet vi litt rundt i sentrum av Fyresdal - kikket inn i flere sjarmerende butikker og tok turen innom turistinformasjonen der vi kjøpte kart. 

Etter oppholdet i sentrum kjørte vi videre på RV 355 mot Hegglandsgrend. Her tok vi av riksveien og kjørte forbi Kleivgrend inn til Torsdalen. Det var bompenger ved Libru - husk kontanter! Vi parkerte oppe ved Torsdalsdammen og startet turen herfra. 

Vi fulgte rødmerket løype i ca. 2 km. Deretter tok vi til høyre ved skilt. Herfra og opp var løypen merket med blå farge. 

Total lengde på turen var 7 km, stigningen var 350 meter og terrenget var middels krevende. 

Det var i diverse brosjyrer og rutebeskrivelser oppgitt at gangtiden var på 4 timer. Dette synes å være noe overdrevet, da vi brukte temmelig nøyaktig 1 time opp og 50 minutter ned igjen. 

Det høyeste punktet på turen er på 1048 moh og her står det en varde. Det er over tregrensen og det er en fantastisk utsikt herfra.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar