Heimdalsheia og Canvas hotel - 29. september 2012

Rodevegen er den gamle veien fra Heimdal i Nissedal og over mot Onstad. Veien er en del av den gamle ferdselsåren mot kysten. 

Vi startet turen fra Heimdal og målet var Canvas hotell. Her inne på heia mellom Nissedal og Drangedal ligger det som må være Norges mest spennende "hotell". Bygningsmassen består av mongolske yurter. Yurtene er telt laget av canvas og har isolerte vegger, tregulv og vedovn. Utenfor står badekar som kan benyttes etter dagens aktiviteter. Det er opparbeidet milevis med løyper som passer til både sykling og turgåing i området. Stedet er en perle!

På turen kan en se merker etter bårehviler. Dette er steiner som er satt opp og som i gamle dager ble benyttet til å sette likkistene på når de som bar kisten måtte hvile. Rodevegen var en del av Uvdalsfolket sin kirkevei fra gammelt av.

Ruten vi valgte vekslet mellom blankskurte svafjell og skog. Turen startet i solskinn og endte i regnvær. Det var relativt vått i skogen og vi burde ha valgt støvler som fottøy. Hele turen var på 14 km. 

Sjekk ut artiklene under som omhandler Canvas hotell:
http://www.canvashotel.no/no/
http://www.dn.no/d2/reise/article1981322.ece











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar